Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

nacelnikpernjak

Napornim radom općinske uprave, odvjetničkog tima i načelnika Marina Pernjaka napokon je okončana podjela između Grada Paga i Općine Kolan nakon dugih 16 godina.


Otvoreno pitanje podjele koje ja trajalo od osnutka Općine Kolan prouzročilo je mnogo problema između ostalog u distribuciji vode, odvoza otpada, ulaganju u komunalnu infrastrukturu te naposlijetku i do narušenih odnosa između Kolana i Paga. Rješavanje ovog problema općinska uprava na čelu sa načelnikom Marinom Pernjakom shvatila je vrlo ozbiljno te uložila veliki trud i napore u rješavanje. Zato i uspjeh nije izostao.
Odlukom koja je usvojena na sjednici Vlade RH Pag i Kolan su konačno podijelili imovinu nakon odcjepljenja Kolana 2003. Odlukom je Općina Kolan dobila vlasničke udjele u sljedećim tvrtkama: Komunalije Pag, Čistoća Pag u postotcima cca 17% te Južni ogranak Senj u postotku od 4,3%
Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su dvije i pol godine radili na ovom zadatku: djelatnicima Općine Kolan, odvjetničkom timu te posebice načelniku Marinu Pernjaku koji je ustrajao na rješavanju najvažnijeg problema Općione Kolan. Također zahvaljujemo se i Gradu Pagu na suradnji tijekom cijelog procesa.
Završavanjem ovog poglavlja Općina Kolan je otvorila novi put prema boljoj distribuciji vode, kvalitetnijem zbrinjavanju otpada te boljem održavanju komunalne infrastrukture jer smo ovom podjelom postali ravnopravna stranka u upravljanju komunalnom infrastrukturom.