Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

poziv11052022

Poštovani sugrađani, kolege, prijatelji, suradnici…

pozivamo Vas  s osobitim zadovoljstvom na predstavljanje projekta  KULTURNI CENTAR KOLAN – CAROVA KUĆA, koje organiziramo  u  ponedjeljak, 23.svibnja u 12.00 sati u prostoru  Svečane dvorane Općine Kolan.

 

 Projekt KC Kolan – Carova kuća predstavit će:

Općina Kolan sa autorskim kreativnim timom:

Diana Špirić, dipl.ing.arh

mr.sc. Vesna Jurić Bulatović,  marketing i PR u kulturi i turizmu, voditeljica projekta

dr.sc. Snježana Pintarić, povjesničarka  umjetnosti

Sandro Đukić, multimedijski umjetnik.

Glavni cilj rekonstrukcije i uređenja Carove kuće je prezentacija povijesti i sadašnjosti Općine Kolan sa svim njezinim istaknutim, tradicionalnim i modernim identitetskim značajkama, koje određuju život i rad stanovnika Kolana u 20. i 21. stoljeću. Predstavit će se  etnografska zbirka na kreativan, multimedijski način,  koji će biti pristupačan različitim grupama posjetitelja. Postav će biti ambijentalan kako bi  zaokupio pažnju posjetitelja i  stvorio nezaboravne utiske te će voditi posjetitelje zadanim pravcem kretanja. Primjena najsuvremenijih tehnologija u prezentaciji sadržaja , kao i brojne funkcije u Info centru, učinit će boravak svakom posjetitelju nezaboravnim iskustvom i jedinstvenim doživljajem.   

Projekt je od prve ideje mišljen kao ishodišna točka i Info punkt svih oblika turizma, posebno okrenut prema prezentaciji održivog turizma i razvoja lokalne zajednice kroz uključivanje u sve aspekte razvoja i edukacije, posebno u ponudi edukativnih, tematskih  tura po Kolanu i revitalizaciji i pružanje usluga vezanih za tradiciju lokalne zajednice i njenu održivu budućnost( ostanak mladih obitelji, obnova kulturne i prirodne baštine kroz potpore lokalnoj zajednici ). Uključivanje lokalne ponude i pružanje različitih usluga domaćim i stranim turistima i njihovo uključivanje u brojne kreativne  i edukativne radionice, programe i procese, doprinijet će afirmaciji zajednice i njenoj vitalnosti.  Projekt uključuje i multimedijsku, digitalnu,  edukativnu i dinamičnu prezentaciju etnografske zbirke Kolan, edukativne radionice o običajima i lokalnim zanatima,

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem i diskusijom date doprinos  u definiranju svih tema i funkcija Kulturnog centar Kolana – Carova kuća, strateškog kulturno-turističkog projekta naše zajednice.

Načelnik, Šime Gligora, dipl.inf.