Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti
Unesite pojam i započnite pretragu

Danas je s početkom u 10:30 sati bilo svečano potpisivanje između Obrazovne grupe Zrinski i Općine Povljana kojim je Općina Povljana po prvi puta dobila visokoškolsku instituciju, srednjoškolsko obrazovanje i cijeloživotno učenje kojim se mogu steći razne prekvalifikacije. Sat i pol kasnije, s početkom u 12:00 sati isto popisivanje s Obrazovnom grupom Zrinski održalo se u Gradu Pagu s kojim je Grad Pag također po prvi puta dobio visokoškolsku instituciju te mogućnost novog srednjoškolskog obrazovanja te cijeloživotnog učenja.  U istom danu s početkom u 16:30 sati i Općina Kolan, koja sada više neće biti prepoznata samo po proizvodnji visokokvalitetnog sira, potpisala je svečani sporazum s Obrazovnom grupom Zrinski te donosimo izjave u cijelosti.

Gradonačelnik Grada Novalje gdin Ante Dabo:
„Izuzetno smo ponosni što je Grad Novalja 9. listopada 2015. godine bila glavni inicijator i pokretač razvoja najvećeg kapitala na otoku a to su ljudi! Ulaganjem u znanje podižemo cijelokupnu ponudu Novalje kao i daljnjeg razvoja i vrednovanja Novalje kao turističke destinacije s mozaičnom i visokovalitetnom ponudom. Drago mi je što sam uspio postići nemoguće! Napokon cijeli otok se ujedinio za dobrobit svih naših građana gdje je Obrazovna grupa Zrinski omogućila 20% popusta na upisane programe svim našim građanima, a mi nismo imali nikakvo financijsko ulaganje u ovaj visokokvalitetni projekt. "

Načelnik Općine Povljanagdin Ivica Pogorilić istaknuo je da kako je današnji dan novi početak za sve stanovnike Općine Povljana kojim će smanjiti deficit kvalitetno obrazovane snage, povećati potrošnju, smanjiti sezonalnost i poboljšati kvalitetu života na samom otoku.

Gradonačelnik Grada Paga gdin Željko Maržić u gradskoj vijećnici dobio je veliki pljesak stanovnika Grada Paga te je istaknuo kako najveći korak u obrazovanju počinje od naše djece od najranije dobi
kao i da budući napredak u razvoju našeg grada i otoka počinje od znanja. Jedino akumulacija znanja i iskustva može producirati stručnjake s kojima se možemo približiti razvijenijim svjetskim gradovima, te biti konkurentni na tržištu, kako turističkom, tako i u ostalim djelatnostima.

zrinski1Načelnik Općine Kolan gdin Josip Zubović u prepunoj vijećnici Općine Kolan izazvao je veliko oduševljenje svih nazočnih omogućivši ovom suradnjom Kolanjcima da napokon primjene novo stečena znanja u razvoju, modernizaciji i akumulaciji svih poduzetničkih grana Općine Kolan, a u cilju povećanja posjećenosti  što većeg broja turista i lakše pozicioniranosti, a samim time i kvalitetniji život u Općini Kolan.

Prisutni od Obrazove grupe Zrinski:
-Predsjednik Obrazovne grupe Zrinski gdin Vitomir Tafra, mag. oec.
-Dekan Visoke škole Nikola Šubić Zrinski dr. sc. Ivica Katavić,
-Prodekan za kvalitetu mr. sc. Zdravko Tkalec,
-Prodekanica za poslovnu suradnju i međunarodne odnose Hedda Martina Šola, mag. oec.

Prisutni od strane Turističkih zajednica:
- direktorica Turističke zajednice Grada Novalje gđa Marina Šćiran Rizner, dipl. oec:
„ Drago mi je da smo zajednički napravili ovaj projekt, da svi gledamo u istom smijeru i u pogledu strategije jer smatram da je kvaliteta u obrazovanje cilj prema kojemu se treba usmjeravati za kvalitetno razvijanje destinacije pojedinačno i u cijelini.“

-direktorica Turističke zajednice Općine Kolan, gđa Jelena  Škoda Baričević, oec :
„Cijeloživotnom stjecanju znanja i vještina moramo svi težiti. Nadam se daće naši mještani iskoristiti priliku za stjecanje novih praktičnihvještina i iskoristit najavljene pospuste na programe. Pozdravljam suradnju s Obrazovnom grupom Zrinski.“