Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti

Članovi DVD-a Kolan održali su redovnu godišnju izvještajnu skupštinu nakon što je na izvanrednoj skupštini izabrano novo rukovodstvo. Novi predsjednik kolanjskih vatrogasaca je Miljenko Badurina, njegov zamjenik Ivan Šuljić, novi zapovjednik je Tomislav Oštarić, zamjenik Amir Okerić i tajnik Marin Oštarić. Ovu skupštinu su iskoristili kako bi  s novim rukovodstvom i planovima rada upoznali svoje goste, prijatelje vatrogasce koji su došli iz mnogih krajeva Hrvatske i Slovenije.

Skupštinu je uveličala i nazočnost Jadrana Perinića ravnatelja Državne uprave zaštite i spašavanja, Kaže Kolanovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Zadarske županije, Željka Šoše, zapovjednika VZZŽ-e, tajnika Borisa Ivona i zamjenika zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Zadar, Bogumila Šugara, predsjednika Općinskog vijeća Kolan, Danijela Ropuša, Romana Šumaka, prijatelja iz Slovenije koji pomaže rad DVD-a.

Na skupštini su došli predstavnici mnogobrojnih DVD-a iz Hrvatske i Slovenije koji su novom rukovodstvu DVD-a Kolan poželjeli što manje požara i puno uspijeha u radu. Među gostima su se našli predstavnici DVD-a Biograd, Gračac, Jagnjedovac, Polača, PGD Prepolja i Radvanja iz Slovenije, Raba, Starigrada Paklenica, Tisnoga, Tkona, Zadra te svih otočkih DVD-a iz Paga, Povljane, Novalje i vatrogasne zajednice Novalje, Barbata i Luna.

Izvješće o radu pročiato je tajnik Marin Oštarić kao i program rada za naredno razdoblje što su članovi skupštine i prihvatili.

Početkom ove godine DVD Kolan započeo je s prikupljanjem potrebne dokumentacije za prijavu za natječaj za financijska sredstva iz EU fondova podmjere 7.4 koja uključuje izgradnju vatrogasnih domova. Upravni odbor DVD-a predao je prijedlog izmjena i dopuna Prostornog plana Općine Kolan da se na područje Kožine prenamjeni dio zemljišta u društvenu namjenu za te potrebe. S obzirom da je podmjera 7.4 EU fondova najavljena za lipanj 2015. godine do tada je potrebno da se prikupi sva dokumentacija i izradi građevinski projekt.

Nazočne je pozdravio Josip Zubović, načelnik Kolana koji je vatrogascima rekao: "Nalazimo se u teškim vremenima i očekujem od svih članova DVD-a da shvate ozbiljnost trenutka. Ukoliko tako ne bude, imati ćemo problem. Naši vatrogasci su nositelji sigurnosti, a ovo društvo je jedno od najvažnijih. Nakon proteklog rada to mogu reći i zaželjeti da budu još bolji i jači. Naša općina će stati iza ozbiljnog DVD-a koji će funkcionirati na dobrobit naših mještana".

Željko Šoša, zapovjednik VZZŽ-e zaželio je da ostvare ono štu zacrtali: "Staro rukovodstvo odradilo je svoj posao na ponos svih žitelja, a vjerujem da će novo rukovodstvo nastaviti gdje su oni stali te da ćete ostvariti namjeru da imate svoj vlastiti dom koji je nužan i to uz pomoć Općine Kolan koja je uvijek pratila rad vatrogasaca i fondova EU-e."

Kažo Kolanović, predsjednik VZZŽ-e naglasio je da se pri osnivanju ovog DVD-a očekivalo da će razvoj sporije ići, ali je ovo društvo postalo jedno od stožernih u županiji i naveo: "Jedini problem je to što nema vatrogasnog doma. Sada j nađena lokacija i vjerujem da će prigodom obilježavanja desetogodišnjice rada DVD Kolan imati svoju kuću".

Jadran Perinić, ravnatelj DUSZ je zaželio da i dalje budu na korist svojoj zajednici i osvrnuo se na važnost vatrogatstva: "Drago mi je čuti da postoji zdrava jezgra koja uspješno radi i funkcionira, ali  suvremeni uvjeti nose nove izazove. Projekti koji će se aplicirati nakon otvaranja natječaja mjere 74. u ovoj godini, moraju biti dobro i kvalitetno pripremljeni i napisan. Po nekim županijama intenzivno rade na tome i moramo znati da novaca u EU fondovima ima samo ga treba znati uzeti".

Nakon službenog dijela prijatelji vatrogasci zaželjeli su daljni uspjeh u radu uz prigodne poklone. Predstavnici DVD-a Tisno uručili su priznanje Općine Tisno Ivanu Šuljiću – Ivuliću u znak zahvalnosti za gradnju spomen križeva u suhozidu na Kornatu za tragično poginule vatrogasce.

Miljenko Badurina, novi predsjednik DVD-a Kolan zahvalio je svima na lijepim riječima i željama i zaključio: "Mogu samo obećati da ćemo se truditi čim više i da nećemo ostati samo na riječima. Zahvaljujemo se našoj općini i VZZŽ-e koji imaju razumjevanja za nas. Vjerujem da ćemo na proslavi desete godišnjice rada imati naš dom".

{phocagallery view=category|categoryid=36| imageid=0|limitstart=0|limitcount=31|detail=0|displayname=0|displaydetail=0|displaydownload=0|float=left}