Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti

Kolan, 25. 03. 2017. - U svečanoj dvorani općine Kolan, predstavljena je knjiga Tradicijska pjevanja otoka Paga, autora Ivana Žana. Ogranizator predstavljanja bila je Matica hrvatska, Ogranak u Kolanu.
U programu su sudjelovali pučki pjevači iz Kolana, Novalje i Barbata te Gradski zbor iz Novalje. U ime organizatora, nazočne je pozdravio Šime Šugar, tajnik ogranka Matice hrvatske u Kolanu. Nazočnima se obratio i mr. Ivo Oštarić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske iz Kolana. U ime izdavača, Ogranka Matice hrvatske iz Novalje, prigodnu riječ uputio je predsjednik ogranka Matice hrvatske iz Novalje prof. Aleksij Škunca. Recenziju prof. mr. Marija Krnića (iz Splita) pročitala je Martina Šupraha, dok je recenziju prof. Hrvoja Bebana (iz Zagreba) pročitala Melita Karuza Blaić, koja je ujedno vodila program.
Prigodnu riječ uputio je i autor knjige Ivan Žan, koji je govorio o nastanku knjige, vrstama tradicijskih pjevanja, kao "pisanom glazbenom spomeniku" svih tradicijskih pjevanja na otoku Pagu. U programu je nastupilo više pjevačkih parova, koji su pjevali nakanat i po svajsku. U završnom dijelu programa nastupio je gradski zbor Novalja, koji je pod ravnanjem maestra Ivana Žana izveo nekoliko skladbi iz Pasionske baštine.
Predstavljanju je nazočila i gospođa Silvija Tauzer, povjerenica vlade Republike Hrvatske za općinu Kolan.

{gallery}photoarhiv/promocija{/gallery}