Trg kralja Tomislava 6 23251 Kolan, Otok Pag, Hrvatska | Tel. +385 (0)23 698-008 | Kontakti

Pod pokroviteljstvom Zadarske županije, Turističke zajednice Grada Zadra i ZAMP-a,a u organizaciji Narodnog muzeja Zadar i ravnateljice Renate Peroš, manifestacija Đir po gradu obogaćena je jučer okusima, mirisima i zvucima otoka Paga.

Hvaljeni zadarski božićni sajam proširio se i na Narodni trg gdje su vrijedni paški proizvođači nudili svoje delicije građanima prikupljajući humanitarnu pomoć za Dječji vrtić Latica iz Zadra. Nositelj ove vrijedne pomoći je Općina Kolan, a pridružili su im se Grad Pag, Grad Novalja i Općina Povljana. Građani su uživali degustirajući proizvode Paške Sirane, Sirane Gligora i Sirane Mih, Vinarije Boškinac, Paške Solane, Benediktinskog samostana sv. Margarite, Maslinarske zadruge Vrtovi lunjskih maslina, OPG-a Delicije iz bakine kredence i vrijednih kolanjskih domaćica Ane Prtorić i Vesne Mirčić.

okusi2015_2U prepunoj Gradskoj loži na Narodnom trgu uslijedio je u 19 sati, 8. po redu Božićni klapski koncert Darujmo mir ljudima dobre volje-Na kanat o Božiću. Podnaslov koncerta označava tradicionalno pjevanje najstarije kulturne pojavnosti otoka Paga sačuvano do današnjih dana pučkom predajom. Uživali smo slušajući pivače na kanat iz Kolana, Novalje i Paga. Program je nastavljen božićnom čestitkom paških klapa: ženska klapa Kolanjke iz Kolana (sudionice ovogodišnjeg Festivala klapa u Omišu), ženska klapa Murtelice iz Novalje, muška klapa Navalia iz Novalje i muška klapa Povljana iz Povljane izveli su nam tradicionalne hrvatske božićne pjesme i unijeli božićni duh na cijeli trg putem video zida. Iznenađenje večeri bio je mješoviti pjevački zbor Refuli iz Raba koji se, u blagdanskoj posjeti Zadru, pridružio koncertu i, otpjevavši tri božićne pjesme, obogatio prekrasnu večer.okusi2015_3

Ravnateljica Dječjeg vrtića Latica, gđa. Vesna Penjalov, zahvalila je svim sudionicima projekta. U ime organizatora, Narodnog muzeja Zadar, gđa. Renata Peroš podijelila je zahvalnice svim sudionicima kao i gradonačelnicima Paga i Novalje te načelnicima Općina Kolan i Povljana i zahvalila na suradnji i božićnom daru otoka Paga Zadru. Umjetnička ravnateljica koncerta je profesorica glazbe Tatjana Zorić a program je vodila koordinatorica manifestacije Đir po gradu Danijela Rimanić.

Izvor: www.057info.hr

Više fotografija možete pogledati na Facebook profilu Općine Kolan (kliknite ovdje)